3D Projection Mapping на Народния театър „Иван Вазов“ + ВИДЕО

Няколко наши приятели във фейсбук споделиха днес видео от снощното шоу пред Народния театър „Иван Вазов“. Оказа се, че LG са направили първото 3D Projection Mapping в страната.

Единствено поздравления за умовете, които са се постарали да доближат София с още нещо до модерните западноевропейски градове.

Методът, който е използван е стандартен. Ефектът е почти като на 3D кино. Изобразяват се триизмерни образи върху една двуизмерна плоскост. Ако искате да разберете в детайли как работи чудото, посетете Уикипедия – тук!

Подобен тип шоу е ново за нашите ширини, но далеч не е ново по принцип. В редкацията на „Умности“ решихме да съберем нашите любими проекции и да ви ги покажем.

Предложение 1:

Сидни, Австралия – Circular Quay представят впечатляваща 3D проекция върху Customs House. Разработена от рекламната агенция Muse Amsterdam, заедно с PostPanic i BeamSystems. Представлява гонка между коли върху фасадата на сградата в един измислен свят.

Предложение 2:

Далас, САЩ – Проекцията представя новия филм на Анджелина Джоли и Джони Деп – „Туристът“. Използвана е сградата на Praetorian Building, а размерът на проекцията е 80х80 метра. Разработена е от Monster Media.

Предложение 3:

Шугърленд (Тексас), САЩ – Проекцията е разработена по случай Нова година (2011) в града. Автори са Джак Хатинг, Алан Демафайлс и Сато Ууд. Звукът е на Алан Вилаторо. Разработена от TVP.

Предложение 4 (най-доброто):

Тази проекция бе създадена, за да рекламира новия модел „Accent“  на Hyundai. Любопитното в тази проекция е, че тя включва не само изобразяване на 3D oбекти върху 2D повърхнина, но и включването на самата кола в шоуто. Закрепена с метални въжета, колата стои на стената и участва в цялото шоу. Великолепно.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s