„Жената на пътешественика във времето“

Филмът „Жената на пътешественика във времето“ е базиран на едноименния роман на Одри Нифенегър. Любопитно е, че книгата е дебютна за автора. Ние, „умниците“ още не сме я прочели, но всеки момент я чакаме да пристигне в офиса ни… при това с твърди корици.

Сега обаче за екранизацията. Филмът е направен страхотно. Повече отзиви на хора, които са чели романа преди това, са изключитлено положителни. Коментарите в IMDB варират от великолепна любовна история до една от най-добрите екранизации на книга.

Историята е впечатляваща и уникална. Клейър (Рейчъл Макадамс) се влюбва в Хенри (Ерик Бана), когато е още малко момиче и за първи път го среща на поляната до имението на родителите си. Филмът е разказа за една неизбежна и предначертана любов. Предначертана до толкова, че в началото се разбира какъв всъщност ще бъде края. И това е най-уникалното в историята. Тя е направена така, че макар и да знаете развръзката, интересът ви става все по-голям с всяка изминала минута.

Още по-важно е и темпото на филма. Няма дълги и скучни пасажи, които недоумявате защо са снимани. Внимавайте в детайлите. Това е филм от типа на „Мементо“ или „Генезис“. Детайлите са много и са важни.

Паранормалното, фантастичното върви ръка за ръка с романтиката. Препоръчваме го на всички дами с нежни сърца, както и на всички кавалери, които външно са камари от мускули, но вътрешно са меки и жадуват за нежност.

Ние си признаваме без бой – това бе първият филм, на който групово ревахме.

Ето и анонс:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s