„АРТерия“ представя „Локация Център“

Сдружение „Артерия“ организира няколко културни събития в рамките на четири дни – от 19 до 22 септември, които ще запознаят жителите на Централна Северна България до изкуството на изявени български творци. Габрово ще бъде домакин на основните прояви, а Трявна и Севлиево са останалите градове, които ще обогатят културния си живот през този месец.

Името на артистичния проект е „Локация Център”, което идва от регионалния характер на събитието. Организаторите считат, че е важна децентрализацията на културата от столицата и големите градове към средните и малки градове в страната. Затова те ще използват галериите, концертните зали и алтернативни пространства в Габрово, Севлиево и Трявна за привличане на публиката към все по-достъпни форми на изкуството.

Подготвени са събития за хора от различни възрасти и с различни интереси. Специален гост на инициативата е режисьорът Рангел Вълчанов, който ще представи книгата „Всички ще умрем, а сега наздраве” и авторски филм.

Изложбата акцент е „Библиофилски издания”, която ще представи картини на Светлин Русев, Милко Божков и Захари Каменов по текстове на Борис Христов и Константин Павлов. ”Изданията” ще бъдат изложени в Градска художествена галерия – Габрово.

Гости на трите града ще бъдат и писателите Калин Терзийски, Стефан Иванов и Деян Енев, а млади артисти ще покажат виждането си за уличното изкуство.

Пълната програма на културния афиш може да видите тук.

Източник: Sever.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s