Историята на един интернет „тото“ милионер. Или почти.

Късно снощи Джейсън си легна като съвсем обикновен юзър с още по-обикновено акаунт в Туитър (ако изключим аватара му). Тази сутрин Джейсън се събуди и електронната му поща бе пълна с писма, имаше хиляди последователи и иска да продаде акаунта си за хиляди долари.

Това не е историята на поредния тото милионер. Това е историята но един от малкото интернет „тото“ милионери.

Разковничето е просто. Джейсън на два пъти е имал невероятен късмет. Първо, младежът е кръстил акаунта си в Туитър – @Qwikster. Второ, най-големият доставчик на онлайн телевизия Netflix (оперира в Канада и САЩ) решава да пусне услуга, която се казва Qwikster, без да провери в дълбочина, дали името случайно не е заето в социалните мрежи.

Така в обявения ден за пускане на новата услуга, която по своето същество е поръчване на DVD-та и игри, които пристигат в дома ви. Можете да ги вземете под наем или да си ги купите.

Въпросът е, какво прави най-голямата компания в бранша, когато допусне такъв гаф? Първичният отговор – купува името от собственика. Тук обаче се намесва Туитър, който забранява да се продават акаунти и може да блокира или изтрие собственика на името в мрежата, тоест Джейсънчо.

Неопитният в тези неща Джейсън обаче е готов да търгува. Първата оферта, която вече е получил, е на стойност 1 000 долара. Друг негов неопитен приятел, Габриел (@SoccerlsLifegc7), го съветва да изчака, докато нулите станат шест и да си предопредели живота.

Предстои да видим какво точно ще се случи и дали ще видим един истински интернет „тото“ милионер или Джейсън ще притежава златна мина, без да може да я материализира.

Натъкнахме се на това в: Techcrunch.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s