Бижу от две стаи и 55 кв. м.

След като вече ви показахме нашия офис на бъдещето, сега ще ви покажем и нашия скромен апатамент на бъдещето. Той е светъл, малък, шарен и олицетворение на думата „стил“.

Всъщност, това жилище се намира в Алвхем, Швеция. Плод на скандинавската архитектура и скандинавската нужда от светлина. С удоволствие обаче бихме го осъществили и тук в България.

Площта на жилището е едва 55 кв. м., но както може да забележите от снимките (галерията е в края на статията) изглежда много по-голям.

Състои се от две стаи и отделна кухня, преходен и непреходен. Има отделен достъп до всяка стая през коридора, но има възможност и да се минава от стая в стая. Това го прави практичен както през зимата, така и през лятото.

Интересно решение е и разделянето на кухнята от дневната. Подредбата може да видите на схемата в галерията, но на кратко стаите са в следния ред – кухня, спалня, дневна.

Дневната е със светъл под, което е сред най-хубавите неща, които могат да се случат на една стая. Семпла, раздвижена от книги и аксесоари. Впечатление прави и готиния абажур над масата.

Спалнята е чудесно място не само за спане, но и за правене на любов. Легло с метална рамка (обожаваме го), малко мебели и достатъчно пространство. Кухнята също е изключително семпла, има си всичко нужно, даже и малка масичка с два стола, залепена за стената.

Най-готиното нещо, което открихме, са двете възглавници на перваза в кухнята и книгата до тях. Жестоко е! Дори и да мразиш да четеш, пак ще го правиш.

Стига думи, ето снимки:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s