Много повече от колело + ВИДЕО

Екипът на Умности е луд по велосипедите. За нас това е най-гениалният начин за придвижване – максимално екологичен и особено бърз, в зависимост от ситуацията и разстоянието. Щом става дума за градска среда обаче, вярното колело е безспорният победител.

Днес обаче няма да ви изнасяме лекция за културата да въртиш педалите и да ви даваме банални примери с Холандия и Дания, макар че и това никога не е излишно.

Предпочитаме да погледнем към западния браг на Щатите, където банда откачалници правят от колелата изкуство!

Те вдъхват съвсем нов смисъл на иначе практичното превозно средство. Водени от цитата на Алберт Айнщайн, че „въображението е по-ценно от знанието“, бандата от „Cyclecide“ има една единствена цел – да сглоби най-шантавия възможен велосипед. А дали ще може да се возите на него, това не е особено важно.

Пичовете са толкова вътре във филма, че дори си организират и собствен празник, на който изваждат на показ всичките си магарии.

Освен чудати велосипеди, те правят и други машини от скраб. В ателието им може да намерите машина за удряне на чинели, едно нещо, което не служи за нищо, но е интересно (във видеото ще го разпознаете) и няколко вида люлки.

Това, което не им убягва и това, което ни прави заклети привърженици на велосипеда, е двигателната сила, която е нужна, за да въртите педалите. Дори не подозирате колко много неща могат да се случат с едно завъртане на педалите, стига да имате въображение.

Advertisements

One thought on “Много повече от колело + ВИДЕО

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s