Послания от книгите, но не такива…

This slideshow requires JavaScript.

Повечето от нас си имат хобита. Ние в Умности, например, обичам да пишем, да търсим любопитни истории и да ви ги споделяме. Някои хора обаче имат далеч по-странни и интересни хобита.

Така Isaac G. Salazar е развил уникално хоби – той сгъва листи на стари книги така, че те да оформят послание. Така от старите и често непотребни томове американецът с латиноамерикански произход е направил цяло изкуство.

Всичко започва през 2009 година, както обикновено на шега. Днес изработката на едно послание отнема от 3 дни за най-елементарните до 2 седмици за по-сложните.

Техниката не винаги е само прегъване на листите, понякога се налага да се правят малки разрези, а част от книгите Isaac покрива с лак, за да не изгубят цветовете си.

Любителят на иновативното оригами е родом от Ел Пасо, Тексас (САЩ), но сега живее в Артезия (Ню Мексико). Най-новата му амбиция е да създаде любимите си лога на известни марки.

Ако изключим това, Isaac е доста екологично мислещ човек. Символично е сгънал страниците на една книга, озаглавена „Свят без дървета“, в символа за рецилиране.

За себе си творецът споделя скромно: „Аз съм човек, който никога не се е учил на изкуство, но започнах да го правя от книгите. Не знаех, че имам артистична нишка в себе си и никога не съм се смятал за креативен.“

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s