Искате ли да погледнете в бъдещето? Nokia го прави!

Финландският гигант в производството на мобилни апарати Nokia пише бъдещето с ударни темпове. Изследователския център на компанията навършва 25 години от създаването си и по този случай представи два невероятни модела, които са абсолютна машина на времето…

Първият се казва Gem (скъспоценен камък) и е наречен така, защото цялата му външна повърхност е полирана и представлява сензорен екран. Той предлага невъзможни за момента функционалности.

Уникалността на проекта се състои в това, че цялата повърхност на телефона представлява един общ сензорен екран, който може да променя външния си вид в зависимост от избраната от потребителя функция.

Така ако например изберете функцията за карта, върху цялата предна страна на телефона (виртуалната клавиатура ще изчезне) ще се появи детайлна карта на вашето местоположение в близък план, докато на задната страна ще изникне друга картата в по общ план. А ако пък изберете функцията за камера, целият телефон се превръща във фотоапарат. Заснета от него снимка ще можете да използвате като тапет, с който да промените дизайна на целия апарат по свой вкус, както е показано на видеото.

Все още не са ясни някои технически въпроси като как например потребителят ще избягва включването на нежелани функции докато просто държи устройството в ръка.

Другата впечатляваща иновация на финландския технологичен гигант е т.нар. Nokia HumanForm – елегантен гъвкав апарат с овална ергономична форма, който изглежда сякаш изваден от бъдещето. В него създателите му от дизайнерския и изследователски център на компанията залагат на последните достижения в областта на нанотехнологиите и новите материали.

HumanForm изглежда като усъвършенствана версия на представения наскоро гъвкав дисплей Nokia Кinetic, който се командва посредством огъване и извиване.

Източник: Inews.bg

Асоциации:

Виждаш как дъждът вали през него – телефонът на бъдещето

Amazon представи Kindle Fire, опасният конкурент на iPad + ВИДЕО

Еко-калъф за iPhone 4 – лешник и бамбук

„Уембли“ на джагите + ВИДЕО

Advertisements

One thought on “Искате ли да погледнете в бъдещето? Nokia го прави!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s