21 жестоки снимки от тазгодишния фотографски конкурс на National Geographic

Всяка година около октомври, Дубай се радва на жестоки мъгли заради комбинацията от висока влажност на възудиха и падащи температури. А с всички нови и високи сгради предлагат страхотни гледки за фотографите. (© Catalin Marin)

National Geographic отново е на път да източи едни от най-стойностните снимки в света, а тази година сред тях има и силно българско участие. Географското дружество обяви ежегодния си конкурс по фотография, като крайния срок за изпращане на фотоси е 30 ноември.

Миналата година в състезанието участваха приблизително 16 000 снимки от над 130 страни и по всяка вероятност тази година няма да е по-различно. Любопитно е, че сред фаворитите се среща и името на българина Антони Георгиев.

Някои от основните изисквания на Дружеството са фоторафиите да демонстрират креативност и качество, както и да отразяват коректно уловения момент. С други думи, без Photoshop.

Има три категории: Хора, Места и Природа, а специален отбор от съдии ще определи победителя във всяка една от тях. Той ще получи парична награда от 10 000 долара и пътуване до Вашингтон, кдъето през януари 2012 ще се проведе ежегодния семнира на National Geographic – „A Behind The Scenes Experiens Like None Other“.

Ето някои от по-интересните снимки (кликнете върху снимката, за да влезете в слайдшоуто):

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s