Сблъсъкът между логичното и нелогичното във фотографията + Снимки

Ерик Йохансон не е особено известен. Биографията му е скромна, а и за неговите 26 години, това не е учудващо. Това обаче не го прави безинтересен и ние сме дълбоко признателни на Станислава Добрева от Jenite.bg, която ни запозна с творчеството му.

Роден е в Швеция, израснал във ферма, завършил компютърно инженерство. Обичайно развитие на необичаен средностатистически младеж.

Когато бил малък, Ерик си имал хоби. Обичал да рисува и това заемало огромна част от ежедневието му. На 15 години се сдобил с първата си дигитална камера и открил, че в правенето на снимки липсва онова творчество, което до момента е използвал в художествените си занимания. Интересът му към компютрите го отвел към следващата стъпка – започнал да преправя фотосите и да показва чрез тях един свят, който е скрит за обикновените хора.

Призмата на Йохансон притежава безброй образи. Той рисува реалността по свой начин, често непонятен за околните. Притежава смели идеи и умение да ги изпълни. А чувството му за хумор определено не е за подценяване.

Творбите на младия фотограф са вдъхновяващи заради умението си да манипулират човешкия ум. Те са красиви, абстрактни и изпълнени с послания, най-важното от които е, че няма невъзможни неща.

Картините, които младият швед създава, са сюрреалистични, провокативни и безкрайно любопитни. Те са бягството от реалността, паралелната вселена, разкрита през очите на един творец. Йохансон не е просто фотограф, който умее да използва добре фотошоп. Той е мечтател и авантюрист, той ни води на границата между два свята. И докато наблюдаваме, изведнъж започваме да се чудим кой всъщност е истинският.

Творчеството му е чудесна препратка към един от любимите ни филми на миналата година „Генезис“. Обожаваме закодираната математика и логиката, която реализира дори и нелогичните неща.

Стига приказки, ето снимки:

Advertisements

2 thoughts on “Сблъсъкът между логичното и нелогичното във фотографията + Снимки

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s