Как да направим Коледа по-празнична + Снимки

Остава по-малко от месец до Коледа и е време да започнем нашата предколедна рубрика. В нея имаме за цел да помогнем на коледния дух да ви споходи ненадейно, докато за поредна година мърморите, че от него няма и следа.

Според нас проблемът на българската Коледа е, че българите схващат празника през призмата на материалното си благоденствие. С други думи, ако нямам пари за подаръци, каква Коледа е това?

Ние обаче схващаме празника през друга призма – два почивни дни, в които можем да се видим с най-близките ни и да им отделим цялото си внимание – да се разходим, да поговорим и да сръбнем по чашка домашно червено вино пред камината „Прити“ (Това градските чеда трудно ще го разберат).

Затова и до Коледа ще ви даваме интересни съвети, относително евтини, как да направите празника една идея по-празничен.

Днес започваме с основния мотив в украсата – осветлението.

Елхата е ясна. Горещо ви съветваме, да си купите изкуствено дръвче, което да ползвате години наред.

Това, което прави елхата красива, не са гирляндите или топките, а осветлението. Всеки, който си е имал работа с интериорен дизайн, знае че осветлението може да направи от всяка дупка очарователно местенце и обратното – да съсипе най-лъскавия апартамент.

Затова днес ще ви предложим различен тип подход с лампичките (и внимавайте да не подпалите къщата!).

1. Лампички – гирлянд. Знаете ги много добре. Продават се по 3,50 лв., китайска изработка. Ние ползваме такива за четвърта година. Имат пет режима на мигане и са очарователни, когато опашете елхата с тях.

2. Мини свещи. Свещите не се използват само когато искате да съблазните някоя готина мадама. Коледа е идеалният момент да обсипете апартамента със свещи и да изгасите лампите. В големите търговски вериги има пакети с по 10 и 20 свещи за 2,00 лева. Ако ви се струват много, мислете и за тока, който ще спестите.

Със свещите можете да правите чудеса, стига да ги поставите на правилното място. Масата, ъглите на стаите и високите полици са достатъчно подходящи.

3. Свещи за вечеря. На Бъдни вечер няма нищо по-хубаво от това да сложите три големи свещи на масата. Разходът за тях ще бъде приблизително 6 лв. Атмосферата обаче ще се промени коренно. Те светят много по-силно от мини свещите, често идват с приятен аромат и създават естетическо удоволствие.

Това са първите ни три идеи, свързани с Коледното осветление. Предстоят още доста интересни неща, затова ви съветваме да ни следите внимателно 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s