Полунощ в Париж с Хемингуей, Стайнбек, Пикасо и Уди Алън + ВИДЕО

Midnight in Paris получи номинация за оригинален сценарий в тазгодишните награди Оскар и ако бяхме гледали и другите претенденти, щяхме да кажем, че категорично заслужава да спечели.

Тъй като не сме гледали другите, единствената категоричност, която влагаме е, че трябва задължитлено да го гледате. Ако сте романтици, ако обичате класическата американска литература, ако обичате хубавата музика, ако ви вдъхновява Париж от 20-те години на миналия век, ако харесвате творчеството на Уди Алън.

Представете си заплетения и напрегнат сценарий на Inception (Генезис). Midnight in Paris е същата работа, само че вместо екшън имаме романтика и жестоко чувство за хумор. И отново Марион Котияр има ключова роля.

Пренасянето в различните времена посредством срещи с най-известните хора на изкуството е чудесна идея. И най-прекрасното е, че е реализиран от Уди Алън, който е съумял да прелете в сценария специфичния изказ и поведение на различните автори като Хемингуей, Стайнбек и прочие. Един съвет – гледайте филма без субтитри, за да можете да се насладите на изказа.

Последното нещо, което трябва да отбележим е играта на Оуен Уилсън. Иначе омразният ни русокос американец този път съумява да изгради един образ, който напомня до болка на актьорската игра на Уди Алън. Същото нелепо поведение, дори същата интонация.

Присъдата: ДА СЕ ГЛЕДА!

Филм срещу превзетостта, срещу липсата на цел в живота, филм за истинските неща.

Ето и трейлъра:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s