Русенци хванаха цаката на кризата с бартерно стопанство + Видео

Изключително впечатлени сме от днешния репортаж на Dnes.bg за живота на бартер в Русе. Колегите ни запознаха с г-н Зачев, който започва да решава финансовите си проблеми, като се връща една стъпка назад и започва да живее на принципа „услуга за услуга“.

Зачев е електротехник и битието му не е лесно. Първи на предложението му за бартер отговоря местен шивач, който подема инициативата и така мрежата се разраства. Всички се стараят да си правят услуги, които са относително равни по стойност.

Така срещу местене на багаж следва ремонт на пералня. Срещу поправка в банята друг получава шивашка услуга. Трети ремонтира компютър, а после му ремонтират покрива. И така бартерите процъфтяват. Предлагаме ви да видите видеото:

А ние се питаме, дали това е връщане назад във времето към натуралното стопанство? И дали наистина парите имат толкова голямо значение? А какво би станало, ако световната икономика се срине? Няма ли тогава селото с неговия традиционен живот на бартер отново да се окаже най-стабилната обществена структура? Сега ще помислим 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s