Узана Поляна Фест – поглед в бъдещето

Там, където хората са добри и мислят за бъдещето на Земята. Там, високо в планината, където въздухът е студен и свеж, а звездите по небето наистина са безброй. Там се случва Узана Поляна Фест.

Там бяхме и ние. На палатка, с китара под ръка и с много настроение. Сега ще ви разкажем.

Узана Поляна Фест е събитие, което има за цел да демонстрира добрите практики в областта на зеленото производство в страната. Това се случва високо в планината, в местността Узана, близо до географския център на България.

За нас обаче фестът имаше и малко по-различен оттенък. Ние така или иначе сме си купили енергоспестяващи крушки, спираме чешмата докато сапунисваме чиниите, не купуваме полиетиленови торбички, с други думи – стараем се да живеем устойчиво. Знаем че и други го правят. Фестът обаче ни изненада с нещо друго, което бе като лек дъждец в знойното лято – три дни живяхме в един оазис от доброта. Да, доброта.

Видео от фестивала (благодарение на Sever.bg и Sportuvai.bg):

По принцип се знае, че в планината хората стават по-добри, по-сговорчиви и по-готови да помогнат. И все пак, когато на едно място се съберат стотици хора, винаги има очакване за нещо друго. Да, ама не. На Узана този уикенд имаше усмихнати, положителни, зелени лица, които подхраниха надеждата ни, че има бъдеще в България.

Три дни живяхме в сигурност. Че няма кой да ни наругае, че няма кой да ни предреди, че няма кой да ни нападне, че няма кой да създаде конфликт, само защото мирогледът му е твърде тесен, за да приеме нещо различно.

Затова и искрено се надяваме догодина пак да има Узана Поляна Фест, за да можем отново да презредим батериите за три дни.

Организаторите, които се бяха погрижили във всеки един момент да се случва по нещо интересно, се бяха погрижили и за вечерта. Първият ден слушахме формация „Тъпани и гайди“, а после прекрасната Миленита. Втората вечер на сцената излязоха P.I.F. и Kayno Yesno Slonce.

Оставяме на страна качествената музика, това не изненада никого. Впечатление ни направи отношението на изпълнителите. Те наистина бяха част от фестивала. Въпреки огромната поляна и разстоянието между феновете, ту прави и танцуващи, ту седящи и попиващи мелодията, усещането не бе като за голям фестивал и дистанция, а като за клубно изпълнение, където енергията е концентрирана.

Видео с музиката на Kayno Yesno Slonce и магията на пойовете (благодарение на Sever.bg и Sportuvai.bg):

И последното, което ще отбележим, преди да ви покажем нашата пребогата фотогалерия, е инвестирането в бъдещето. Фестът гъмжеше от деца. Деца на 2, 3, 4, 5… и прочие годинки. Деца, които спяха на палатки с родителите си и които бяха оставени да общуват свободно с природата, а когато бе нужно, бяха насочвани как да я пазят по-добре и уважават.

Узана Поляна Фест показа и насърчи инвестицията в бъдещето. Инвестицията в устойчивото развитие, в осигуряване на шанс и за поколенията, които предстои да се родят.

По-детайлна информация за презентациите и семинарите може да прочетете тук.

Снимахме предимно лица и детайли, те ни впечатлиха:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s