Как изглеждат 200 калории + Галерия

Манията за отслабване е продукт на XX век и по всичко личи, че ще продължи възходящия си тренд и през новия век, защото тя поражда бизнес за милиарди. Ние обаче не харесваме хапчетата, диетите и другите нови и често доста скъпи методи на отслабване. Предпочитаме просто да си избираме храната според това колко е здравословна, да ходим с колело на работа и да спортуваме през свободното си време.

А сега ще ви покажем разликата в теглото на храните при еднаква калоричност. Според учените, на човек му трябват средно между 2000 и 2500 калории, за да поддържа теглото си. С други думи, всеки ден имаме ограничено количество от храна, което трябва да поемем.

Сравнението видяхме в wiseGEEK, но наш читател ни показа, че първоизточникът е: HealthyWeights.ca. Порциите са снимани в приблизително еднакви по размер кадри, за да е ясна разликата в размера и теглото. Чинията е с диаметър 26 см, а купата – 16 см.

Важно е да отбележим, че сравнението е само на база калории и когато избираме храната си, трябва да се съобразяваме и с други неща, като питателност и разнобразие…

Advertisements

2 thoughts on “Как изглеждат 200 калории + Галерия

  1. Витчо, ти правиш ли разлика между обем и тегло? Идеята на сравнението е да представи визуално как изглеждат въпросните 200 ккал в грамове (т.е. теглото) за различните храни! А първоизточникът е HealthyWeights.ca (2007).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s