Кресло, което зарежда телефона ви + Снимки

Много студенти в чужбина си мечтаят да си почиват в удобни хай-тек кресла, докато чакат следващата лекция. Вероятно подобна мотивация е подтикнала и умниците от MIT да измайсторят удобен стол, в който човек не само може да си почива, но и да зарежда палитрата си от джаджи, които мъкне със себе си. И не, столът не е вързан към контакта.

Интересното устройство е снабдено с 35-ватови соларни панели, както и батерия от 12 ампера, която да съхранява натрупания през деня ток, така че да има достатъчно за през нощта, ако решите да поседнете, докато зареждате своя iphone.

Ето какво казват и студентите в своето официално PR съобщение: „SOFT Rockers (б.р. – забравихме да споделим, че така се казва креслото) използва стандартни панели от меко дърво, които могат да бъдат адаптирани към различни ъгли, така че да поглъщат по-успешно слънчевите лъчи. Това е комбинация между хай-тек и лоу-тек дизайн. Произвежда електричество, но в същото време е мебел. Изобретението размива границата между удоволствие и работа.“

Ние можем само да кажем: „Добра работа, MIT!“ А сега е време за снимки:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s