Live it! Love it!

freedom

Live it! Love it!

О, не. Това съвсем не е история-възхвала за хедонистичния стил на живот, нито нещо с хипи уклон стил последните 10 броя L’Europeo (не че не го харесваме, даже напротив!).

Ще ви разкажем историята на една фондация, която работи посредством и за хора с увреждания, като целта й е да направи достъпни за тях различен тип екстремни спортове и забавления.

Защото хората с увреждания нямат нужда само от рампи, асансьори и по-евтини услуги. Те имат нужда от живот точно толкова, колкото всички останали.

Live it! Love it! Foundation

Това е фондацията, която се опитва да осигури равен достъп до екстремни забавления за хора с увреждания. Намира се в Канада.

Спортът и близката връзка с природата помага на такива хора да живеят по-пълноценно и щастливо. Фондацията помага на хората с увреждания да повярват в своя потенциал и да го реализират, въпреки трудностите.

На практика, Live it! Love it! организират къмпинги, семинари и различни събития, в които хора с увреждания на различна възраст участват в спортове, от най-обикновено спускане по въже, до спускане с четириколка, скокове с бънджи и индивидуални полети с парапланер – точно така, индивидуални.

Във видеото, което ще ви покажем, ще видите най-екстремната част от работата им. Групата е съставена от атлети, които по един или друг начин са получили увреждания на гръбначния стълб и вече не могат да се състезават. Но това не им пречи да изпитват удоволствие от спорта…

Ако и вие сте толкова впечатлени, колкото ние, може да научите повече за тях на официалния им сайт – http://www.liveitloveit.org

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s