Когато графитите срещнат историята – Снимки + видео

401945_608592342484838_1871584944_n

МОГА е младежко сдружение в Дряново. В основата му стоят петима души – Галя, Ники, Ману, Станимир и Сашо. Те не са известни с нещо особено, не ги дават по телевизията, нито пък пишат за тях във вестниците.

А трябва.

Защото те, заедно с момчетата от „140 идеи“ успяха да направят нещо уникално за своя град – Дряново. От миналата седмица, в полите на Балкана се стеле не само горд дух, но и гордият, петметров образ на майстор Колю Фичето, изрисуван като графит точно срещу един от уникалните мостове, останали от неговите ръце.

Идеята за проекта се ражда преди няколко месеца, а за практическото й случване са нужни три седмици. Две, за да съберат младежите средства за изрисуването и една, за да могат да измажат стената с фасаген, а Иво и Венци от „140 идеи“ да я изрисуват.

„Освен привличането на нови хора в града, стената има и друга важна роля – тя символизира едно ново начало. Създадена е изцяло от млади хора, без страх, че утре ще бъде нашарена и развалена. Създадена е без да гоним печалба, защото нито един лев от постъпленията ни не беше изхарчен встрани от рисуването (б.а. – Иво и Венци спаха в нашите домове и ги гощавахме с наша си храна). Създадена е идеалистично, защото смятаме, че това липсва в нашата общност“, пишат в сайта си младежите, а ние ги подкрепяме изцяло.

Ако се интересувате от другите им проекти, може да научите повече за тях:

в официалния им сайт: www.mogadryanovo.org

или във Фейсбук: https://www.facebook.com/MOGA.Dryanovo

Ето и видео с изработката на стената:

Advertisements

2 thoughts on “Когато графитите срещнат историята – Снимки + видео

  1. Браво. Ето това е изкуство.
    Момчетата да заповядат в коритото на Владайската река в София около стадион Славия. Тукашните им „колеги“ само грозни подписи са оставили по бетона. Ще ги почерпя докато работят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s